5 Moduri de a Gândi Diferit și de a Dezvolta o Opinie Personală

Gândește în afara cutiei! De câte ori ai auzit această frază și te-ai întrebat „cum pot gândi out of the box”? Gândirea „diferită” este o abilitate căutată. Uită-te la cele mai multe fișe de post profesionale și vei vedea că această abilitate este necesar.

1. Joacă-te jocuri pentru copii lui. 

Da, ai auzit bine! Deci, multe din jocurile ale copiilor din zilele noastre sunt provocatoare și te vor stimula mental, forțându-te să gândești diferit.

2. Persoane diferite permit diferite procese de gândire. 

Sa cunoști oameni noi este o modalitate foarte bună de a învăța lucruri noi, să devii conştient și să ai mintea deschisă către noi posibilități. O simplă conversație de 3 minute, nu numai că a stimulat aceste procese de gândire diferită, dar te poate inspira să faci unele cercetări pe subiecte de care ai putea fi interesat.

3. Experiențele noi declanșează noi gânduri și opinii. Fiecare nouă experiență, bună sau rea, declanșează un nou mod de gândire. Câteva idei bune de explorat aici sunt următoarele:

  • Experimentarea cu noi rețete în bucătărie;
  • Abordarea unui nou traseu de muncă și observarea a ceea ce este „în afara”.

4. Expunerea la diferite idei.

Oamenii sunt plini cu idei. Este fascinant să citești despre aceste idei în diferite cărți, pe diferite teme. Trăim într-o lume unde există un exces de informații și nu există nici o lipsa de informații și idei. Dezvoltarea de interese în gamă variată de subiecte poate fi realizată prin citirea cărților pe diferite subiecte, de diferiți autori.

5. Țineți o discuție de grup cu un grup de prieteni.

Adună un grup de prieteni și țineți o discuție de grup. Cerul este limita cu subiectele pe care le pot alege. Puteți merge către politică, religie, sport, sănătate, muncă și multe altele. Această activitate nu numai că ajută la formarea unei opinii, ci, de asemenea, ajută cu exprimarea opiniei tale într-un mod convingător și succint.