5 obiceiuri negative care îți vor afecta managementul

Principalul motiv pentru care angajații părăsesc companiile este lipsa unui management de calitate. Iar acest lucru îl afirmă un procent foarte mare de oameni care s-au aflat în domeniul muncii din postura de angajat. Nu banii sunt problema, pentru că salariul, oricât de mic, ajută la supraviețuire. Însă un management prost poate alunga angajații mult mai repede decât un salariu mic.

1. Nu-ți ți promisiunile

Dacă ești manager și nu îți respecți promisiunile, cum te aștepți ca cei din jurul tău s-o facă? Acest obicei negativ poate cultiva o neînțelegere în cadrul echipei bazată pe lipsă de comunicare, ajungând ca nivelul încrederii dintre coechipieri să se disipe.

2. Ignorarea performanțelor slabe

Dacă performanțele pe care echipa le atinge sunt unele slabe, atunci acestea pot destrăma echipa. Ceea ce înseamnă că nu trebuie ignorate. Și cu cât sunt ignorate mai mult, cu atât riscul de a nu atinge niciodată niște performanțe înalte va crește.

3. A avea întâlniri neregulate

Atunci când întâlnirile nu sunt regulare, managerul transmite ideea că procesul de comunicare în cadrul echipei nu este important. Și atunci când echipa nu comunică în mod regulat, șansele sunt ca membri săi să nu fie incluși în activitățile decizionale ale companiei.

4. Afișarea aroganței

Doar pentru că ești manager, asta nu înseamnă că ești cel mai inteligent sau că toată lumea ar trebui să facă lucrurile după bunul tău plac. Dacă îți înjosești angajații, nu vei face nimic mai mult decât să-i alungi din compania ta. De multe ori, aroganța este văzută ca lipsă de respect la adresa celorlalți.

5. Lipsa unei delegări eficiente

Ca manager, singurul lucru de care trebuie să te asiguri este faptul că-ți duci la bun sfârșit task-urile cu ajutorul celor din jurul tău. Acest lucru înseamnă că trebuie să delegi foarte bine activitățile ce ți-au fost însușite și să te asiguri, totodată, că cei cărora le-au fost destinate se vor ocupa de ele.