Jeweler looking at the ring through microscope in a workshop.

Cateodata facem acest lucru fara sa realizam. In mod special atunci cand tanjim la la ce are vecinul, la casa lui, job-ul de vis, masina sau faptul ca are atata timp liber. Stii vorba aceea, ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se intample? Pai, acelasi vecin poate tanjeste la ce ai tu. Poate isi doreste copii si nu-i poate avea, poate isi doreste familia mai aproape, sau poate sa priveasca viata cu atata veselie si bucurie cum o privesti tu.

Niciodata nu ne multumim cu ce avem si odata ce am capatat lucrul dorit, nici macar nu ne mai bucuram de el si ne concentram sa obtinem altceva. Nu mai traim clipa, nu ne mai bucuram.

Desigur, toate acestea le putem controla. Este ok sa te uiti la ce are prietena ta si sa iti doresti lucrul respectiv atata timp cand acest lucru devine o motivatie pentru tine si daca iti aduce satisfactie. Nu realiza un anumit obiectiv doar din pura ambitie, sa dovedesti ca cealalta persoana nu este mai buna decat tine. Vei fi intr-o continua competitie si vei uita sa te bucuri.

Este ok sa avem un model de viata si sa ne dorim sa ajungem ca persoana respectiva, sa muncim sa obtinem acest lucru.

Atunci cand ne comparam cu ceilalti este foarte important cum procesam informatia. Exista posibilitatea sa incepem sa ne consideram inferiori, ne pierdem stima si increderea in sine.

Desigur si retetele de socializare au un impact negativ din acest punct de vedere. Exista o mare presiune sociala de la aspectul fizic, la calatorii, la job-ul ideal s.a.m.d. Este important sa ne cunoastem pe sine, sa stim ce ne aduce fericire si sa ne concentram asupra acestuia.

Sa incercam mai bine sa ne imbunatatim orice aspect al vietii, inspirandu-ne la cei din jur. Cei ce creeaza in fata noastra admiratie. Sa fim recunoscatori pentru ce avem, sa luptam pentru ce ne dorim dar sa ne sibucuram si traim pe parcurs.

Nu te mai compara cu ceilalti,compara-te cu tine, observa daca ai evoluat, daca ai ajuns unde ti-ai propus.

Renunta la ostilitate si invidie si bucura-te de succesul celorlati.